Ten důvod proč to dělat je jasnej

Ten kdo si dává dohromady starý bedny a nechá tam starý basáky,tak v poho vymění vyhořelou žlutou kalotu za originál 10W černou a bude mít správnej výkonovej poměr mezi basákem a vejškou - např klasická malá sestava s ARN5604 (15W) a ARV3604 (10W).Problém u týhle sestavy nastává když vyhodíš starej basák a nacpeš tam třeba ARN-188-5/4,máš 60W basák a k němu 10W vejškáč...to je trochu málo ne

A to je ten hlavní problém kterej tu většina bastlířů řeší

je tam velká díra

co tam napasovat

- dneska to skoro každej bude krmit zesilovačem minim. 50W na kanál (vysvětluj někomu že na ozvučení obýváku bohatě stačí 2x25W

) a ta neupravená vejška zákonitě vyhoří

i když posuneš dělící kmitočet těsně nad 3kHz a horní propust uděláš se stmostí 18dB na oktávu stejně ta vejška vodejde

Za komančů jsme měli (ještě ho mám) Transiwatt 140 studio a třípásmový RS 638 Elektronika Praha - používalo se to k různýmu ozvučování besed,divadla atd.Stačilo aby se ňákej trouba přiblížil s mikrofonem k bedně - pískla zpětná vazba a vejškáč ARV3608 byl v pr.... (a to je delící kmitočet pro vejšky u třípásma vetšinou vejš než u dvoupásma) a jako malí parchanti sme tomu samozřejmě dávali záhul když tata nebyl doma,takže vejškáky vodcházely jedna radost

takže moc dobře vim jak jsou tyhle repráčky citlivý na přebuzení...
Repasoval jsem bedýnky - dal jsem ARN-188-5/4 místo ARN5604 a začal řešit dilema s vejškama a napadlo mě dát tu kalotu z ARV104 do ARV3604.V jedný bedně jsem nechal original ARV3604 a do druhý jsem dal ten upravenej,postavil to vedle sebe a přepínal signál z jedný bedny do druhý a poslouchal - žádný rozdíl jem neslyšel...takže zákonitě došlo na úpravu i druhé vejšky + výhybka se strmostí 12dB na oktávu s děl. kmitočtem 3kHz (těsně před hrbem na frekvenč.charakteristice basáku) a bedýnky pro bráchu byly hotový...krmí to zesilovačem 2x70W a bedýnky nešetří - a ty vejšky se "statečně " držej

Ty neupravený ARV3604 by v těch bednách vyhořely...takovou mám zkušenost s nahrazením ARV3604 samotnými ARV3604
+ pár foto - lepší nemam

A zesák kterým se holky krměj